Nissan e-NV200

De Nissan e-NV200 en de LEAF

2 in 1.

De e-NV200  is een samensmelting van twee prijswinnende auto’s van Nissan: de elektrische LEAF, voormalig Auto van het Jaar, en de NV200 met benzine of dieselmotor, voormalig International Van of the Year.

De e-NV200, in Nederland leverbaar sinds juni 2014, is voorzien van de volledig elektrische aandrijflijn en de onafhankelijke McPherson-voorwielophanging uit de LEAF.

Hoewel hij gebaseerd is op twee bestaande Nissan-modellen, is de e-NV200 een uniek model. Meer dan dertig procent van alle onderdelen is speciaal voor deze auto ontwikkeld. De verschillen met de NV200 bestaan uit een grondig gewijzigde styling, een aangepast chassis, een veranderd interieur, een nieuwe accu en een remsysteem met meer regeneratief vermogen.

De 80 kW AC-elektromotor uit de LEAF vormt in de e-NV200 één geheel met de acculader en omvormer. Deze techniek is ondergebracht in één geïntegreerde unit.

De e-NV200 heeft een bereik van 170 kilometer (NEDC). Het opladen van de batterij gaat eenvoudig (bijvoorbeeld ’s nachts), met een 16-ampèreaansluiting (enkele fase, 3,3 kW).

Wanneer een 6,6 kW-aansluiting met 32 ampère benut wordt, halveert de laadtijd tot circa vier uur. Een speciale CHAdeMO DC 50 kW-snellader kan de accu tot 80 procent opladen in slechts dertig minuten (of minder als de accu gedeeltelijk opgeladen is). 

De accu is laag gemonteerd, onder de laadvloer en in een versterkte zone voor extra bescherming bij een aanrijding.

Het maximale laadvermogen en de laadruimte van de elektrische Nissan zijn gelijk aan die van de NV200. 

Door het lage zwaartepunt biedt de e-NV200 zeer goede rijeigenschappen.